keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Eir Stegalkin WIP ja miksi? Oi, miksi tämä säätö? (wanha WIP wanhasta puwusta)

Heips kaikille!
Bloggeria siivotessa löysin luonnoksistani oheisen WIP-postauksen joka oli tarkoitus julkaista ennen 2014 Yukiconin NCC- karsintoja (öhmmmmjoo...). Koska tämä on aikalailla valmis teksti en muuta tästä mitään vaan jätän tämän juuri sellaiseksi, sillä en kuitenkaan muista 2 vuoden takaisen puvun teosta mitään :D 
Yritän olla selittämättä hirveän yksityiskohtaisesti jokaista puvun vaihetta koska niitä on monia ja säätöä on ollut ihan tarpeeksi ja menee vielä enemmän säädöksi jos koitan saada kaiken kirjoitettua. 

Hieman kuitenkin, miksi päätin tehdä kyseisen puvun. Olen halunnut cossata jotakin hahmoa Guild Warsista siitä asti kun aloin sitä pelaamaan n. 5 vuotta sitten mutta homma tössäsi joka kerta kun huomasi jotain jänniä armorin osia tai materiaaleja joita en osannut tai voinut työstää silloisilla työvälineillä. Unohdin GW cossin hetkeksi kunnes GW2 julkaistiin pari vuotta sitten. Jälleen kerran tuli vastaan hahmoja joita olisi halunnut cossata mutta niistä vain puuttui se jokin.... Kunnes näin Eir Stegalkinin ja cossi meni heti suunnittelun alle. En enää ajatellut etteikö taitoni olisi riittävät sillä puku oli (ja on edelleen) silmissäni jotain täyttä ihanuutta ja kun olin päättänyt että se onnistuu niin silloin se onnistuu! Desucon 2014 jälkeen alkoi butjetti olemaan jo sen verran hyvällä mallilla että päätin aloittaa itse puvun teon.
Miettisin pitkään mitä materiaaleja käyttäisin. Aluksi ajattelin keinonahkaa mutta useimmiten korkeampi laatuisissakin on jonkinverran kiiltoa(niin kuin oikeassa nahassakin) ja tarkemmin katsottuna Eirin puvun materiaali on mielestäni enemmänkin pehmeän ja matan näköinen. Aloin miettimään muita vaihtoehtoja ja internetin ihmeellistä maailmaa selatessa eteen tupsahti erivärisiä keinomokkanahkoja. Tilasin kankaita.com'ista näytepalan muutamasta ruskeasta vaihtoehdosta ja yksi niistä oli väriltään täydellinen. Materiaali itsessään oli myös tarpeeksi pehmeää ommeltavaksi kotiompelukoneella ja kankaan nurja puoli on ihanan pehmeää ja lämmintä teddykarvaa, täydellistä siis pukuun joka on päällä talvi- conissa!
Hopeiset kuviot aiheuttivat aluksi päänvaivaa sillä en osannut päättää maalaisinko ne vai kirjoilisinko ne koneella. Halusin kuitenkin että puvusta tulisi mahdollisimman autenttisen näköinen joten päätin ottaa riskin ja kokeilla kirjontaa. 

Ensimmäinen osa jonka tein oli suora kaistale härpäke puvun etuosassa, sillä se vaikutti kirjoiltavista osista kaikkein helpoimmalta. Puvussa on myös tumman ruskeita osia jotka on kaikki maalattu ohuella kerroksella kangasmaalia ennen kirjontaa.Jotkin osat kuvioissa olivat liian paksuja kirjoiltavaksi joten aloin taiteilemaan kanttinauhan kanssa. Ompelin kanttinauhan ensin normaalilla tikillä jonka jälkeen kirjoilin ainoastaan reunat. Aluksi hieman jänskätti toimisiko moinen taktiikka muuallakin puvussa kuin vain etuosa-härpäkkeessä mutta pienellä säädöllä sain kirjoilut onnistumaan ihan kivasti.
Rinta- osa toi vielä hieman lisää haastetta sillä jotenkin kyseinen puvun kohta piti saada mahdollisimman tukevaksi. Muotoon ommellut palaset eivät mielestäni näyttäneet hyvältä ja pyöreän palan tärkkääminen vaihtoi kankaan väriä todella huomattavasti joten ei. Väkersin kaikenlaisia rautalanka kyhäelmiä sun muita kunnes älysin tehdä worblasta "kupit" jotka liimasin kankaan nurjalle puolelle (tätä varten piti leikata teddykarva kerros pois, mutta homma eteni!)
En ollut päättänyt mitään tiettyä järjestystä osien tekemiselle, paitsi että nyt jälkeenpäin kun ajattelee niin tein ensin yläkropan osat ja sitten alakropan. Kun puvun etuosa alkoi olla valmis aloin tekemään hanskoja ja olkasuojaa. Olkasuojassa on samaa kangasta kuin muukin puku, paitsi nurjalla puolella on tärkätty kangas pitämässä sen muodossa. Tämä oli myös ensimmäinen kerta, kun tein metallisuomuista tuollaista armorin tynkää ja oli kieltämättä aika hauskaa hommaa vaikkakin lopputulos jännitti. Päällä tämä kapistus pysyy vahvojen tarranauha pätkien avulla.(suomut on täältä)


Samaa meininkiä on myös saman puolen hansikkaan varressa. Hanskojen varret on tehty keinomokasta mutta itse käsi- osat on puuvilla stretchistä. Ja tottakai näihinkin piti kanttinauhaa johonkin saada laitettua! Stretchin kirjonta tuotti aluksi hieman ongelmia tukikankaan vuoksi. Jälkeenpäin vain joutusin nyppimään kankaan toiselta puolelta pois mutta homma toimi.

Ja jos suomut on liian kiiltäviä niin hiomasieni käteen ja hankaamaan!


ja hopsan! ylhäällä hiotut suomut, alhaalla hiomattomat

Kengät on on vanhat saapikkaat joihin tein boot coverit. Kaavoitin nämä perinteisellä elmukelmu+teippi menetelmällä

Saapikas täynnä sanomalehtituppoja ja kelmu peitetään parilla kerroksella malarinteippiä. Vedenkestävällä markerilla piiretään halutut saumakohdat ja leikataan.
yhden saappaan palaset. 
Päälliset liimasin kiinni kaksikomponenttiliimalla ja toivon että ne pysyvät koko conin ajan kiinni sillä nämä on ekat bootcovert jotka on tullut tehtyä niin en oikein tiedä mitä odottaa...


Polvi-armorit on tehty softiksesta ja worblasta. Koriste soljet on valettu hartsista (alkup. muotti tehty cernit massasta, muotti Oomoo 25 silikonista ja valettu Smooth cast 300Q hartsista).

(Blogipostaus päättyy tähän ja vaikka muutamista osista selostaminen tästä puuttuu, mielestäni tässä on juuri ne oleellisimmat mainittu. Näin jälkikäteen, kun koko pukua ei ole vilkaissutkaan melkein kahteen vuoteen, jotenkin huomaa myös itse miten helkkaristi tähän on mennyt aikaa ja vaivaa. Mieli tekee cossata Eiriä uudestaan mutta ensi vuodelle on jo muutama projekti suunniteltuna joka varmasti vie ajan siltä.
Saatan pläjäyttää vielä jonkin "vuoden kooste" postauksen ennen uuttavuotta ja näinhän on hyvä sanoa kun jo tämä piti julkaista KAKSI VUOTTA SITTEN mutta yritän parhaani :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti