perjantai 22. heinäkuuta 2016

Cosplay world Masters 2016 - Torille!!

Tästähän on todella hyvä kirjoittaa yli kaksi kuukautta tapahtuman jälkeen. Mutta kirjoitellaan silti!

Marraskuussa järjestetyistä Cosplayn SM-kisoista tärähti 1.sija minkä ansiosta lähdin Toukokuussa ensimmäistä kertaa edustamaan Suomea Cosplay World Masters kilpailussa. Alkuperäinen tarkoitukseni oli valmistaa kisaa varten pitkään tekolistalla ollut Sorcerer's armor (Human Elementalist) Guild Wars kakkosesta, mutta musta worbla osoittautui liian heikoksi materiaaliksi ja maalausta vaille ollut armori alkoi sovitusvaiheessa napsahdella rikki sieltä täältä. Tässä kohtaa oli 3 viikkoa aikaa itse finaaleihin joten pienessä paniikissa otin yhteyttä kisan järjestäjiin ja sovimme että hahmo vaihdetaan SM-kisoissa olleeseen Dragonborniin. Miron avustuksella sain myös pientä apua uuden esityksen tekoon!

Saavuimme miehekkeen kanssa Portugaliin Torstai aamulla 7:30 ja vastassa oli itse CWM kisan juontaja jolta sain kansion mikä sisälsi henkilökohtaisen aikataulun. Tämä oli jo pitempään tuntunut hieman kummalliselta ratkaisulta sillä tähän asti kaikki kisat joissa olen ollut, on aikataulun saanut ainakin viikon tai kaksi aikaisemmin. Tässä kohtaa kuitenkin ainut asia siinä kohtaa molempien päässä oli NUKKUMAAN oo palmupuita zzzzzz.... Hotellille päästyämme saimme tietää että huoneemme vapautuu vasta kahdelta..... kello on 8....6 tuntia odottamista....ööö.
Ratkaisuksi lähdimme kiertelemään pitkin sateista keskustaa ja paikalliselta ostarilta löytyi mukava sushi buffet paikka. Saimme pari tuntia kulutettua ostarilla, pari kierrellen muuten vaan ja loput kaksi torkuimme hotellin aulassa

7,50€ :p
Mansikka- kermavaahto- lohirulla!

Perjantaina alkoi tapahtua jo enemmän. Päivällä oli Lisbon kiertue jonka lomassa pääsi hieman tutustumaan muihin kisaajiin. Samalla selvisi että muutamalla muulla kisaajalla ei myöskään aikataulut menneet ihan nappiin, sillä parista maasta sapuneet edustajat tulivat suoraan kiertueelle ja tämän jälkeen olikin luvassa harjoitukset MEO- areenalla jotka kestivät puoleenyöhön asti.

Koko kisan pehmein osallistuja :3Harjoituksissa tuli ensimmäistä kertaa vastaan kielimuuri. Jokaiselle kisaajalle oli 10 minuutin tapaaminen valoteknikon kanssa jotta tsekattaisiin että kaikki on ok. Valotoiveita varten oli kaikille lähetetty excel taulukko täytettäväksi ja kun lähetin omani vastaukseksi tuli kiitos kaikki ok!
Kun oma vuoro teknikon kanssa tuli meni keskustelu suurinpiirtein näin.
H: Hello!
T: Hi. I cant do this
H: Can't do what sorry?
T: I do not have a clock I can't see the performance time....
H: Okay....(Toiveissa oli myös iskuja, mitä teen, mitä taustavideolla tapahtuu yms.) Selitin toiveet uudestaan ja se meni suurinpiirtein näin
H: When I pick up the sword from the box, lights turn red.
T: You come from box lights go red okay!
H: No I'm not in the box the sword is.
T: You are in box?
Jne. jne.jne. Loppujen lopuksi en valoihin ollut niinkään tyytyväinen mutta ollut ja mennyt joten mitä murehtimaan moista!

Yksi todella suuri plussa oli lavasteille varattu alue. Pitkälle bäkkärin käytävälle oli teipillä vedetty jokaiselle kisaajalle alue johon pystyi vapaasti jättämään lavasteet josta avustajat veisivät ne paikoilleen. Toimi!

Pakko myös mainita että tuli pari omg-tippakyyneltä vieräytettyä kun kävelimme ekaa kertaa bäkkärille ja yhtäkkiä nenän edestä avautuu tämä näkymä:

Kuva on Googlesta. Tuo pieni vihreä viiru ovella on yhden ihmisen kokoinen....
Lauantaina oli herätys 6 aamulla. Printattuihin aikatauluihin oli merkattu tasan tunti pukujen vaihtoon Meolla. Tuomarointi järjestys meni tästä melko sekaisin mutta porukkaa otettiin sisään sitä mukaa kun olivat valmiina.

Itse tuomaroinnista on sanottava että se oli tähän mennessä kuumottavin tuomarointi missä olen ollut! Aikaa oli varattu 5 minuuttia ja tuona aikana yksi viidestä tuomarista esitti yhden kysymyksen. Jossain ensimmäisen 30sec aikana ajattelin että en kyllä hiljaa meinaa tässä seistä ja aloin randomisti selittämään puvun teosta, miksi hahmo jne.

Tämän jälkeen siirryttiin odottamaan itse kisan alkua. Kilpailun sääntöjen mukaan conialuetta ei saanut mennä puvussa kiertämään bäkkäri alueelta joten juoksutin miehekettä hakemaan ruokaa ja juomista. Aika kului kisaajien kanssa rupatellessa ja jossain kohtaa jokaisen kisaajan omat avustajat sulivat yhteiseksi jokapaikan höylä- tiimiksi joka auttoi milloin ketäkin kisaajaa :D

Mitä lähemmäksi oma esiintymisvuoro tuli sitä epätodellisemmalta paikanpäällä olo tuntui. Skittini meni niinkuin piti vaikkakin yhdessä kohtaa heilautan tikaria kun nauhalta ei kuulunut mitään (laitetaan se sihen piikkiin, että jäätävän kokoinen areena ja kaiku 11/10) Katsoin loput esitykset katsomon reunasta ja en voi sanoin kuvailla miten upeilta ne paikanpäällä näyttivät!Kun kisaajat kutsuttiin lavalle tulosten julkistamista varten kävelivät juontajat pitkin lavaa juttelemassa kisaajien kanssa. Yllättäen näen toisen juontajan kädessä tämän


Mitä tä meinaa, miks mun kuva on tuolla en mä voi olla top kolmosessa mitä jos mä voitan en mä voi voittaa olenks mä kolmas mitä täällä tapahtuu!!??
Kuumotus levelit oli tässä kohtaa niin katossa kun olla ja voi. Juontajan puheesta sain kolmannen sijan kohdalla juuri ja juuri oman nimeni selvää ja tämän jälkeen lavalta poistumiseen asti on kuvat päässä hieman epäselviä. Vieläkin on hieman vaikea käsittää mitä tapahtui! On myös jotenkin opeteltava hillitsemään ilon itkuja koska kuvista ei tiedä ilmeestäni itkenkö ilosta vai onko mua juuri läpsästy pehvaan.

Reika-hali, paras hali <3
3 - 1. Samui San - 2 Miss Morte
Kisan jälkeen menimme pariksi tuniksi kiertelemään itse conia ja jos Suomi-coneissa valitetaan että tila loppuu kesken.... Tässä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä ihmismassan mukana! Pääsimme muutamille kojuille piipahtamaan ja esille tuli myös yksi suuri ero kuvaamisesta. Sen sijaan että ihmiset ottaisivat kuvan pelkästään cossaajasta he ottavat mieluummin esim. selfien tai pyytävät kaverin ottaamaan kuvan cossaajan kanssa. Omasta mielestäni sinänsä hauska tapa, sillä siinä tulee vielä enemmän sellainen olo, että oikeasti olen nyt joku hahmo ja joku haluaa Dragonbornin kanssa kuvan ja on kiinnostunut cossaajasta ja tämän tekemästä työstä. Mieluisempia muistojahan ne on jos itse on ollut siinä mukana! :D

Tapahtuman jälkeen mentiin MEO- areenan viereiseen Republica da Cerveja nimiseen ravintolaan muiden kisaajien ja tapahtuman järjestäjien kanssa syömään. Järjestäjä porukkaa katsoessa hämmästyi aika lailla sillä heitä oli kaikenkaikkiaan ehkä 60. Verrataan esim Traconiin jossa tapahtumaa on enemmän tai vähemmän järjestämässä useampi sata henkeä ei voi kuin hämmästellä miten niinkin pieni porukka saa aikaiseksi tämän suuruisen tapahtuman! Kisaajaporukan skoolaukseksi päätyi jotenkin myös "etedestiedä!". En edes muista/tiedä miksi mutta näin jotenkin vain kävi :D

En myöskään tiedä millä pokerinaamalla pystyn sanomaan tervemenoa seuraavalle edustajalle sillä pienistä virheistä siellä täällä huolimatta tämä oli yksi parhaista kisa/coni kokemuksista ihanin kisaajien ja järjestäjien kera! En voi sanoa kisaa huonosti järjestetyksi, enemmänkin että koin jonkinlaisen cosplay-kulttuurishokin, sillä loppujen lopuksi erilaisista järjestelyistä huolimatta itse kisa meni niinkuin piti. (jos jotain huonoa matkasa pitäisi keksiä niin tapahtumassa otettujen kuvien laatu, ja enemmän tietoa kisaajille itse tapahtumasta kielellä jota ymmärtää, mutta nämä seikat tuskin on jäänyt järjestäjiltä huomiotta ensi vuotta varten.)

Nätti pysti on nätti OwO

Kiitos kaikille myös vielä kerran onnitteluista! Viikon päästä onkin jo NCC eli sukka irti ja Ruotsiin!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti