perjantai 3. kesäkuuta 2016

Dragonborn ja The heppa-shootti!

Aloitetaan nyt siitä miten tämä kaikki sai alkunsa :D

Kuvaajan (Elderx) kanssa jutteltiin niitä näitä naamakirjassa ja alunperin oli juttua, että pidettäisiin ihan sellanen perus photoshoot Dragonbornista Yukiconissa. Alettiin kyttäilemään kuvia Helsingin messukeskuksen ympäristöstä kera Google maps ja silmään osui Keskustallin Ratsastuskoulu. Ihan läpällä heitin jotain "hei siin ois talli pienen matkan päässä oisko heppa mitään!". Seuraavaksi Elderx vastaa että saiskohan sieltä oikeesti hevosen... Seuraavaksi miettittiin että mites armori hepan selässä, raapiko tai tökkiskö ikävästi. No siinä kun mallaili sitä ni ei näyttäis tökkivän. Soitetaan ja kysytään talleilta että mites ois. Ei siinä nyt mitään menetäkkään. Yhden sähköpostin ja parin puhelun jälkeen olikin heppa varattuna!

Ennen tätä shoottia oli kulunut useampikin vuosi siitä kun olin viimeeksi ratsastanut joten hieman jänskätti ennen kuin selkään nousi. Melkein kaikki hevoset karsinoistaan tarjosivat aikamoista evil-eyeta mutta yhden hoitajan ja ratsastuksenopettajan tarkan harkinnan jälkeen päädyttiin Rafael nimiseen hevoseen joka oli uskomattoman rauhallinen yksilö. Karsina kun avattiin menin silittelemään ja taputtelemaan häntä, että vähän tottuu meikäläiseen. Hirveästi ei minusta Rafa kylläkään välittänyt, herkut kiinnostivat enemmän :D
Kun saatiin varusteet päälle alkoi omalta osin se vaikein osuus; selkään pääseminen. Käytiin läpi parikin koroketta ja säädeltiin jalustaa ja hieman alkoi tuntua, että voi ei, eikö tästä nyt tuulekaan mitään. Onneksi pienen säädön jälkeen pääsin kuin pääsinkin selkään ja tallin henkilökunta oli kyllä ihanan kärsivällinen, vaikka aikamoista haparointia se ensin oli. Kypärä olisi ollut heidän osalta pakollinen mutta vakuutettiin, että jos jotain tapahtuu niin se on sitten meidän piikkin, että ihan omalla vastuulla mennään.

Taisi olla yritys nro.2...
Shootti pidettiin tallin viereisellä pururadalla. Tuona aikana oli mukana Rafaelin hoitaja ja joka kerta kun siirryttiin enemmän paikasta toiseen laitettiin suitsiin naru ja hoitaja kävelytti hevosen uudelle paikalle. Itse en siis kertaakaan antanut pohkeita mikä oli hyvä juttu armorin vuoksi, enintään käänsin päätä tai peruutin mikä tapahtui suitsien kanssa.

Isommista cosplayshooteista tämä taisi olla kuudes ja cosplayt päällä on tullut posetettua jo jonkun verran + tässä sama cossi oli toista kertaa päällä, niin osasin jo hahmottaa miltä mikäkin osa suurinpiintein näyttää missäkin asennossa. Suuren eläimen kanssa on joka tapauksessa oltava varuillaan, sillä koskaan ei tiedä mikä lintu tai orava juoksee jalkoihin ja saa sen säpsähtämään. Aina kun Rafa käänsi päätä tai lähti itse liikkeelle lopetin posettamisen ja katsoin suitsista tiukemmin puristaen, että mitäs kaveri nyt puuhaa. Koko shootin aikana hän oli onneksi hyvin rauhallinen ja olemuksesta päätellen kaikki oli hyvin. Elderx'än ei tarvinnut sen enempää poiketa ns. normi cosplayshootin rutiineista sillä Rafael ei vierastanut häntä tai kameraa joten pystyi ympärillä liikkumaan vapaasti. Sormia ja kameraakin meinasi vähän tulla maisteltua :D

Tässähän voisi vaikka ottaa pikku tupluurit...
Hoitajalla oli joitakin herkkuja mukana ja vähän väliä Rafael tallusteli väkisin hänen luo napostelemaan niitä. Voi siis varmaksi sanoa että huomio oli jossain aivan muualla kuin kuvaajassa ja cossaajassa :D

"This is my good side...."

Ennen shoottia tuli tietenkin googletettua "cosplay with horse" ja kaikki variaatiot tuosta lauseesta ja löytyi tämä. Se mikä tässä nyt ehkä kolahti oli tuo varuste kohta, mutta totta puhuen en jaksanut sitä hirveästi miettiä. Varsinkaan kun kyseessä ei ollut oma hevonen tai edes hevonen jonka olisin ennen nähnyt + en tiedä varusteita tarpeeksi hyvin väkertääkseni hevoselle itse sellaiset. Annoin hoitajan pistää ne varusteet mitkä heillä valmiina oli. Kaiken kaikkiaan Rafael oli tähän shoottiin täydellinen sillä rauhallisempaa hevosta olisi saanut etsiä.

Tämä sattui taas olemaan niitä tapauksia jotka todistaa, että jos jotain omasta mielestä hurjempaa haluaisi toteuttaa niin kannattaa vaan lähteä kyselemään. Olen pitkään haaveillut että saisi hevosen mukaan johonkin shoottiin ja todella tyytyväinen että saimme toteutettua sen, ja vieläpä Dragonborn cossilla!


Tässä tekstissä vain pari kuvaa monista onnistuneista jotka löytyy täältä. Maisema oli Skyrim shoottiin täydellinen ja joissakin kuvissa on ehkä hippasen pelin tyyliin sopivaa auringonnousun tunnelmaa (vaikkakin kuvat on otettu jossain klo. 14-15 välillä mutta suomen kevätaurinko on jännä.....).
Omasta mielestäni shootti ei paremmin olisi voinut mennä ja kuvat ovat jotain aivain ihania! Saa nähdä mitä seuraavaksi keksitään! :D

Suuri kiitos vielä Keskustallin ratsastuskoululle joka mahdollisti tämän shootin pitämisen!

1 kommentti:

  1. On kyllä todella onnistuneita kuvia, maisemakin tosiaan sopii kuin nenä päähän! :) Mahtava cossi, by the way! ^__^

    VastaaPoista