tiistai 17. maaliskuuta 2015

Finnfoam jousi - Eir Stegalkin

Heipsan hei!

Moni kyseli Eir Stegalkin cossini jousesta Yukiconissa ja hiukan sen jälkeenkin joten ajattelin tehdä jälkikäteen wip- päivityksen mokomasta härpäkkeestä :3Projekti alkoi K-rauta reissulla sillä olin saanut päähäni tehdä jousen kokonsa vuoksi Finnfoamista. Tässä tapauksessa Finnfoamissa oli sekä hyvät että huonot puolet.
Hyvät puolet: kevyt, joustava, helposti muokattavissa ja älyttömän halpaa (10cm paksu 60x2500cm levy n.25 euroa).
Huonot: ei kestä lämpöä tai liuotinaineita, ei ole myöskään itsessään hirveän tukevaa.Tein kaavan paperista ja leikkasin Finnfoamin kuviosahalla. Veistin katkoteräveitsellä palat pyöreiksi ja hioin hiomasienellä pinnan mahdollisimman tasaiseksi.
Worblalla päällystäminen oli melkein ainoa vaihtoehto tässä vaiheessa, sillä koristeet tarvitsivat enemmän tukea. Yksi vaihtoehto olisi ollut pohjaamaalaus ja tehdä kaikki koristeet softiksesta mutta halusin olla varma jousen kestävyydestä ja worblalla päälystetty työ oli muutenkin helpompi jälkikäsitellä. Worbla myös jätti jousesta myös hieman joustavan joten ei tarvinnut katkeamisesta tai muusta murehtia sitä kuljetellessa. 
Päällystäminen tosin oli melko hankalaa ja hidasta hommaa sillä jos kuumailmapuhaltimella meni vähäänkään puhaltelemaan foamia niin se suli samantien. Pari paikkapalaa jouduin tekemään juurikin sen takia, pienemmät kuopat sain paikattua worblalla päällystämisen jälkeen pakkelilla. Koska tämä oli ensimmäinen tämän tyylinen proppini olivat työvaiheet vähän hakusessa... Worblan jälkeen gessottiin ja hiottiin x 10 ja tein pohjamaalaukset. Sitten tajusin, että ai niin, ne jännät mötikät kahvassa... Uretaanivaahtoa! Tein voimapahvista ikäänkuin pohjat varren ympärille ja pursotin uretaanivaahtoa niiden väliin. Muotoon veistelyn jälkeen päällystin  mötikän sanomalehden palasilla ja liisterillä. Sitten gessoa gessoa gessoa ja hiomista ja worblaa päälle.
Maalipinnan kanssa yritin jäljitellä luuta ja puuta ja omasta mielestäni se onnistui hyvin. Käytin sikinsokin erikokoisia siveltimiä ja vaahtomuovinpalasia maalaamiseen jotta pinnasta tulisi mahdollisimman eloisa. Vaaleat osat hioin jokaisen maalikerroksen jälkeen todella tasaiseksi ja lakkasin kiiltävällä lakalla. Tummemmat osat jätin tarkoituksella karheammaksi ja suojasin mattapintaisella lakalla. Metalliset koriste osat on maalattu hopeisella akryylimaalilla ja tämän jälkeen ohuella kerroksella gunmetal värisellä akryylimaalilla.
Fasaanin sulat ovat täältäSoftista, worblaa, pari metallilenkkiä ja pätkä keinomokkanahkaa. Melko vapaalla kädellä tehtyä :DKahvan ympärille kääritty nauha on tehty keinomokkanahasta. Tämä itseasiassa yhdisti mukavasti itse jousta ja pukua sillä materiaali on täysin sama mutta vain eri värisenä. Tässä kuvassa voi vielä nähdä millaisia ihmeitä varjostus tekee, vasen puoli on varjostettu ja oikea puoli varjostamatta.
Kärkien hakaset on tehty worblasta ja softiksesta. Yksi sakara meni mukavasti poikki pari viikkoa ennen conia kun menin pudottamaan jousen mutta sain onneksi sen liimattua mustalla kuumaliimalla siististi paikoilleen ja sulattelemalla worblaa uudestaan.
Viimeisenä sulkien kiinnitys ja kärkien koristenauhat. Koska jousi itsessään ei hirveästi jousta käytin vetonaruna kaksinkerroin kierrettyä kumilankaa.Tässä kuvassa on vielä vanhat kärjet..... Tein niiden maalaukset pariin kertaa uusiksi kun en ollut niihin tyytyväinen :'D

En ole koskaan aikaisemmin ollut hirveän innoissani suurempien proppien tekemisestä mutta tämän tekemisen myötä on tullut sellainen ihme innostus että haluan väkertää tällaisia reilusti enemmän. Tässäkin oli alunperin sellainen pieni aloittamisen pelko että "mitä jos ei onnistukaan ja mitä jos siitä tulee ihan kakka ruma pökäle jne jne" mutta onneksi näin ei käynyt ja olen loppujen lopuksi todella tyytyväinen tähän :3

-Hellu

3 kommenttia:

  1. Hei, huomasin ihan satunnaisesti tarkistaa tässä, ettei ihmisten blogilistoilla ole nyt mun vanhaa blogiosoitetta, ja joo, onhan niillä. Eli voisitko vaihtaa linkkilistassasi sen Yumi jumittaa linkin nykyiseen osoitteeseni? Arvostaisin. :> http://yumikoyukicosplay.blogspot.fi/

    VastaaPoista