torstai 25. joulukuuta 2014

Pikakelaus 2014, cossit ja conit

Heipsan hei!
Jälleen yksi vuosi vierähtämässä taaksepäin ja ensi vuodelle on jo suunnitelmat melko pitkällä. Tästä huolimatta ajattelin tehdä tämmöisen pienen postauksen kuluneen vuoden tapahtumista cosplayn saralla. Ajattelin viime vuonna että tänä vuonna olisin tehnyt pukuja aivan älyttömän määrän kun cossattavia hahmojakin on mutta aikaa (ja rahaa) ei vaan jokaiselle ollut vaan tein ne tärkeimmät ja ne mitkä todella halusinkin.

Hahmo: Raven
Sarja: Teen Titans
Coni: Desucon 2014 (6-8.6)

Aloitetaan Ravenista koska se oli periaatteessa vuoden viimeinen alusta loppuun tehty puku. 

Raven on ensimmäinen cossini ikinä mutta tein ensimmäisen puvun joskus 12. vuotiaana kun en edes tiennyt mitä cosplay on joten päätin vihdoin ja viimein tehdä kunnollisen. Desucon oli tälle cossille oivallinen sillä jalat ovat siinä paljaana ja missään talviconissa moisessa hyppiminen ei oikein innostanut. Plus puku on keinonahasta joten kylmä saattaisi sitä vaurioittaa. 
   Desucon sen sijaan meni tuttuja tavatessa ja luennoilla ja paneeleilla käydessä cosplaykisoja unohtamatta :) En myöskään osallistunut mihinkään kisaan joten puku päällä oli helppo kävellä ja kierrellä coni aluetta.

Kuvat © 2014 Katariina Ihalainen

Tulen ehdottomasti cossaamaan Ravenia jossakin tulevassa conissa sillä cossi päällä oli fiilis vain aivan mahtava. Uskaltaisin veikata että kyseinen fiilis johtuu siitä, etttä Raven on jo lapsesta asti hyvin rakas hahmo ja melkein 10 vuotta oli vierähtänyt siitä kun viimeeksi hahmoksi pukeuduin, nostalgiaa siis ilmassa :) (Cossi on myös yksi mukavimmista mitä olen päällä pitänyt, vaikka keinonahkainen puku yleensä kielii jotain muuta :p ). 


Hahmo: Toyota Trueno (gijinka)
Sarja: Initial D
Coni: Tracon 2014(13-14.9) ja Mimicon 2014(17-18.5)
Mimiconin haastepukukilpailussa 1. sija.

Trueno gijinkan tein Mimiconin haastepukukilpailua varten. Haasteena oli käyttää cossissa elektroniikka ja/tai romumetallia joten gijinka autosta oli mielestäni osuva. Halusin myös cossata jotakin Initial D'stä sillä fanitin (ja fanitan edelleen) sarjaa kuin hullu ja nyt siihen oli mitä oivallisin tilaisuus.
   Mimicon oli ihan mukava pikkuconi mutta ohjelmaa olisi saanut olla enemmän. Pari kertaa kävi aika hieman pitkäksi mutta ohjelman laatu tasoitti tätä ihan kivasti.

Traconia varten päätin parannella cossia sellaiseksi kun sen alunperin halusinkin. Vaihdoin etuvalot siniseksi sillä ne näkyivät paremmin, sain vihdoinkin kauan kaipaamani cyberloxit, lisäsin "remmit" molemmille puolille hametta, maalasin kenkien soljet ja korvasin mittari härpäkkeen oikeassa kädessä hihaan jossa luki 藤原とうふ店 (Fujiwara tofu den) joka Mimiconissa oli maalattu vasempaan kylkeen. Tofu repusta tein myös pulleamman lisäämällä siihen vanua.
   Tracon on ollut yksi lempiconeista siitä asti kun ensimmäisen kerran siellä kävin 2009. Aina on löytynyt kiinnostavaa ohjelmaa ja kokonsa ja sijaintinsa vuoksi myös kavereita tulee siellä tavattua enemmän kuin muissa coneissa. Traconissa myös Yowapeda pääsi katsottavien anime sarjojen listalle mutta vieläkään en ole sitä katsonut. Jos sit ensi vuonna?..

            Kuva © 2014 Kyuu Eturautti

Truenon tulevaisuudesta on hieman vaikea sanoa mitään. Hinku cossata on aivan jäätävä mutta sitten taas en tiedä mihin coniin tämän oikein pistäisin päälle. Pidän sen kuitenkin hätävara cossina jos jotakin varten suunnitelmat muuttuu.


Hahmo: Natsume Maya
Sarja: Tenhjo Tenge
Coni: Cosvision 2014 (10-11.5)

Cossasin Mayaa ensimmäisen kerran Vuoden 2013 Traconissa mutta muutaman pikkuseikan halusin kuitenkin cossissa korjata. Mm. peruukin antennit ja keihäs + hankkisin kunnolliset tabi kengät tällä kertaa. Osallistuin cossilla Cosvisionin pukukisaan mutta enemmänkin kokemusta pitämään yllä sillä edellisestä pukukisasta oli jo kulunut 3. vuotta.
   Cosvision itsessään oli todella hauska mutta ehkä mieleenpainuvin asia conista oli puolalaisen Kairin pitämä paja jossa harjoiteltiin esiintymistä erilaisin leikkimielisin harjoituksin.

Kuva © 2014 Santtu Pajukanta

Saatan cossata Mayaa vielä josakin tulevassa conissa mutta peruukin tulen leikkaamaan lyhyemmäksi. Tein pitkähiuksisen version alunperin näyttävyyden vuoksi ja Cosvisionia varten pidin sen pitkänä sillä hahmosta ei ole kuvaa lyhyemmillä hiuksilla juuri tuon asun kanssa.


Hahmo: Alisa Bosconovitch
Peli: Tekken 6
Coni: Desucon Frostbite 2014 (14-16.2)
2. sija NCC- karsinnoissa

Alisan tarina alkoi kun tein ensimmäisen hahmo version 2013 ECC- karsintoihin. Olin pelannut Tekken 6'a aiemmin mutta tykästyin Alisaan vasta nähtyäni Tekken Blood Vengeance- elokuvan missä hahmon luonne pääsi enemmän esille. Tämän version tein koska tunsin, että pystyisin tekemään cosiin paremmin mutta en halunnut käyttää samaa pukua, joten tein tämän hyvin venäläis tyylisen puvun sen sijaan. Propit tein kokonaan uusiksi sillä halusin lisätä siipiin valot ja vanhoihin niiden lisääminen olisi ollut lähes mahdotonta.
   Kuten Tracon, Desucon on yksi lempi coneistani. Tänä vuonna ei valitettavasti hirveästi tullut käytyä paneeleilla tai luennoilla sillä suurin osa ajasta meni NCC -karsintoihin ja tämän myötä lavaproppien roudaamiseen. Toinen osa ajasta meni kavereiden kanssa hengaillessa jotka myös auttoivat lavasteiden kanssa conissa. 

Kuvat © 2014 Tapio Matikainen

Alisa on tähän mennessä yksi lempi puvuistani joten tulen cossaamaan neitokaista vielä tulevaisuudessa ja toivon mukaan conissa johon saan otettua propit mukaan. Tällä cossilla on myös erittäin paljon tunnearvoa sillä NCC -karsinta sijoitus oli ensimmäinen kisasaavutukseni koko lähes 8 vuotisen cosplay taipaleeni aikana.

Ja siinä se! Cossi-vuosi 2014 pähkinänkuoressa. 
Toivotan lukijoille oikein onnellista ja cosplay-rikasta uutta vuotta, tulevissa coneissa nähdään! (~^w^)~

Tanssahdelkaamme Yukiconiin näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti