tiistai 19. elokuuta 2014

Eir Stegalkin WIP - "Garm-solki"

Koska worbla on itselleni suht uusi materiaali ja cernit massasta en ole pitkään aikaan väsännyt mitään (viimeeksi 2013 ECC karsintoihin....) ajattelin tehdä Eir Stegalkin cossin ensimmäisen WIP-postauksen "Garm- soljesta". Garm on Eirin uskollinen lemmikki susi ja yllättäen myös norn-rodun medium-kulttuuri armorissa on hupun solki joka on tämän kyseisen suden pään mallinen.

            
Päädyin käyttämään cernit- massaa vaikkakin kyseisestä tavarasta on ollu omasta mielestäni vaikeaa muovata yhtään mitään. Tämän vuoksi soljen tekminen hieman jänskätti sillä jos cernit ei toimisi niin vaihtoehdot alkaisivat olla itselläni aikalailla vähissä. Olin mietinyt myös pelkän worblan työstämistä mutta ajatus ei vain innostanut. Paperclaysta en ainakaan tämä kokoista solkea tekisi kesävyyden vuoksi. Tähän kyseiseen härpäkkeeseen ostin kuitenkin cernit glamour - nimistä massaa joka ainakin omissa hyppysissäni venyi ja notkistui huomattavasti helpommin kuin tavalliset massat. Suosittelen ehdottomasti käyttämään sitä(jos siis värillä ei ole väliä) sillä se on huomattavasti helpommin muovailtavissa ja pysyy hyvin pehmeänä myös muovailemisen aikana.


Lähdin tekemään ensin kuonoa ja kuten näkyy tässä on jo kerran kokeiltu suun tekemistä mutta ei ihan mennyt nappiin.... Tässä kohtaa mainittakoon että työvälineet olivat paksu parsinta neula, grillitikku ja ohuet pinsetit. Näitä tulee tehtyä sen verran harvoin (ei koskan ennen), että en viitsinyt mitään jäätäviä saventyöstö- välineitä hankkia. Suuret painaumat ovat suurimmaksi osaksi tehty sormin ja syvät uurteet on kaiverrettu tikulla.


Silmä on tehty painamalla ensin kuoppa johon on lisätty cernittiä ja tämän jälkeen muotoiltu.


Kuono pitenee lähes jokaisessa vaiheessa.... Suu- osasta on kaiverrettu cernittiä pois ja tähän aloin lisäilemään hampaita yksitellen. Pinsetit olivat tässä suuri apu.


Myös silmästä tulee joka kohdassa ilkeämmän oloinen... Kasvo osat ovat tässä kohtaa valmiit ja lopuksi on muotoiltu harja ja spiraali. Leveämmät uurteet kuten leuan ja silmäkulman painauma ja korvan syvennys on tehty pinsettien kärjellä.

Sitten koko luomus uuniin 130- asteeseen puoleksi tunniksi (välissä voi vaikka kokata jotain muuta mikä on oikeasti syötävää).


Worblalla päällystämistä miettisin alkuvaiheessa kahteen kertaan, mutta kun cernittiä oli puolisen tuntia hionut lähes tuloksetta päätin ottaa riskin. Eniten huolestutti pienet kolot kuten hampaat ja silmä mutta loppujen lopuksi riski kannatti sillä päällystetty versio on kymmenen kertaa parempi mitä olisin hiomalla ikinä saanut aikaiseksi.

Ja sitten maalia päälle. Maali on sekoitettu aikoinaan Tiimarista (*niisk*) ostetuista akryylimaaleista. Varjostukset on tehty tavallisella mustalla akryylimaalilla. Etenkin kuvista huomaa, että pinta on hieman liian kiiltävä mutta sen saa korjattua matta lakkakerrokksella :)
Tämä on ensimmäinen tämän kaltainen asia/esine minkä olen koskaan väsännyt ja kuten aina pelkäsin kuollakseni että sössisin sen pahemman kerran. Kieltämättä olen lopputulokseen tyytyväinen joten saattaapi olla että teen jotain vastaavanlaista tulevaisuudessakin.

Lisää WIP- materiaalia tulossa...

Signing out
-Hellu


4 kommenttia:

 1. Hei! mistä sä olet tuota worblaa ostanut? Itse olen sen tilaamista miettinyt, mutten tiedä oikein mistä kannattaa ostaa. Ja todella hieno solki tuli!

  http://chigattaichigo.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.mycostumes.de/Worblas-Finest-Art_1 täältä, niillä on todella nopea toimitus :) (kun ajattelee että saksasta tulevat)

   Poista