keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Cossaamisen sietämätön helppous eiku siis mikä?

"Cosplay" ja "helppous". Kaksi sanaa jotka eivät useimmiten kulje käsi kädessä.
Tracon on vasta puolentoista kuukauden päästä mutta cossini on jo hiusten väriä (ja piilareita) vaille valmis. What is this feeling, i don't even.... Päätin jo aiemmin että tänä vuonna en tee mitään suurta cossia Traconiin juurikin rahatilanteen vuoksi, sillä haluan keskittyä enemmän tuleviin ensivuoden NCC- ja ECC- karsintoihin.

Ja NCC'stä puheenollen, cossin teko on lähtenyt melko humauksella käyntiin. Etuosa puvusta on kokonaan kirjoiltu ja kasassa. Hanskojen tekoa en odota innolla ollenkaan sillä inhoan niiden väsäämistä. Ja nyt kun ne pitäisi vielä kirjoilla... Hnngh do not want!

Joka tapauksessa, cossi suunnitelmat ovat muuttuneet tiuhaan tahtiin tänä vuonna ja Traconiin puvuksi valikoitui Nezumi sarjasta No.6. Tiedän että kyseinen cossi ei ole mistään maailman vaikeimmasta päästä tosiaankaan mutta aina ei jaksa väkertää ja pistää vähintään sitä 200 euroa yhteen pukuun. Myyjän palkalla kun ei hirveän leveästi eletä joten kaappicossia tai jotain sen tapaista pukkaa!


Oheista kuvaa tarkkaillessa katsoin ensin, että väärä lahje repsottaa. Mutta kun peilikuva, mitä vit?... mun takkini vetskari on väärällä sivulla! STNA! No, ajattelin että perskele viikkojen etsinnän jälkeen kun olen vihdoin löytänyt takin joka on oikean pituinen ja hartioista sopiva ja muutenkin istuu täydellisesti ja vetskarit ja kaikki siirretty/lisätty ja muutenkin oli sopivan hintainen niin en kyllä etsi enää toista takkia. Täten päädyin siihen tulokseen, että teen koko hahmon peilikuvana, eli kun nezumilla repsottaa oikea lahje, mulla tulee repsottamaan vasen (ja myös kuvan ottamisen jälkeen lisätty vetoketju housun lahkeeseen on oikeassa lahkeessa vasemman sijaan). Asia tulee vaivaamaan sisäistä OCD-minääni mutta menkööt tällä kertaa sillä kisailemaan en Nezumilla lähde, vaan tämä tulee täysin hengailukäyttöönn (ja koska siniset hiukset!).

Cossien kankaiden kanssa olen aina todella nirso ja yritän löytää mahdollisimman "aitoja" materiaaleja, eli tosiaankin ajatellen, että jos tämä nyt on oikea ihminen niin mitä materiaaleja nämä nyt oikeasti olisi. Eikä tämäkään cossi ollut poikkeus. Tämän vuoksi yllätyinkin että  nahkatakin alla olevaan paitaan löysin jättirätin palalaarista heti oikeanlaisen kankaan. Yleensä vietän kangaskaupassa vähintään tunnin mutta tällä kertaa meni varmaan 5. minuuttia ja löysin juuri sen mitä pitikin. Kunpa kankaiden valitseminen olisi aina näin helppoa :I (HAH!)

Ajattelin ensin käyttää cossissa vanhoja maihareitani mutta Nezumin kengissä ei ole nauhoja (vaikka omasta mielestä ne näyttäisi huomattavasti paremmalta) joten kirppis kierrokselle siis! Ja mitä ihmettä hermanni! Eka kirppis ja toinen loosi mihin kurkistin, löysin solkia vaille täydelliset bootsit. Alkaa pikkuhiljaa mietityttää olenko nyt vaatimaton vai miksi tän cossin kasaaminen on nyt niin helppoa...

Helppous ei kuitenkaan kauan kestänyt kun tuli housujen värjäämisen vuoro. Ensimmäiset olivat tummanharmaat eivätkä pitäneet värinpostosta vaan jäivät laikukkaiksi. Toiset tilasin khakin värisenä mutta ne olivat vihertävät, värinpoisto ei tehonnut ollenkaan ja värikään ei tarttunut (vaikka olivat 100℅ puuvillaa). No, tilasin uudet, myös khakin värisenä (jonkinmoista polyesteri/puuvilla sekoitetta), olivat hieman liian tummat joten otin vielä kerran riskin ja heitin koneeseen värinposton kanssa ja vihdoin, SUCCESS!!

Huivi kangas on ohutta mutta tiheää stretch kangasta ja on tehty samasta materiaalista kuin Ravenin viitta. Kangas on jotain aivan ihanaa ja tuntui Ravenin asussa todella viileältä koko ajan joten päädyin kyseiseen materiaaliin taas kerran. Tietyssä valossa väri vivahtaa hieman vihreässä mutta saakin sillä kyseisen huivin väri vaihtelee itse animessa murretun vihreän ja tumman harmaan välillä. Huivi myös aukeaa hupulliseksi viitaksi :)

Nezumina tulen varmastikin olemaan Lauantain ja Sunnuntain cossiksi valikoitui....


YLLÄRIPYLLÄRI!!
Initial D'n viimeisen kauden katsomisen jälkeen jäi niin haikea mieli että halusin jälleen kunnioittaa tätä ihanaa yliarvostettua lähes 30-vuotista corollaa! Auto malliin liittyy myös erittäin syvällinen henkilökohtainen tarina josta en tässä nyt ala sen enempää avautumaan. Kuitenkin ensimmäisen kerran kun laitoin ko. gijinkan päälle oli olo jotenkin niin mahtava. En osaa selittää miksi, se nyt vain oli ja koska pidän cossista kerran niin paljon en raaski jättää sitä kaapin pohjalle lojumaan.

Nezumi ja Trueno, siinä kaikki.
Traconissa nähdään!!

Signing out
- Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti