maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kun cossit tuntuvat yksinkertaisilta ole...auto?

Näin minä tein! Ja jotenkin sillä irtosi 1.sija haastepukukisassa, woot! :3 Vaikkakin olen 1.sijasta todella iloinen toivoisin silti, että haastekisaan olisi osallistunut enemmän ihmisiä. En väitä että muut olisivat olleet milään tavalla huonoja, mutta ihmisten vähyys kisassa kuin kisassa on aina tylsä juttu. Tämän vuoksi toivonkin että useampi ihminen päästäisi luovuutensa valloilleen ja antaisi vain palaa! Gijinkoja tehdessä ainoa sääntö on, että hahmo on tunnistettava (ja joka vuosi vaihtuva haaste-esine mimiconin kisassa) joten kaikki vaan nyt pukuja tekemään ja osallistumaan ensi vuonna! :D

Mimicon siis meni jo pari viikkoa sitten mutta ei se mitään, päivitellään silti :D Mikkeliin asti matkustettiin tällä kertaa ja wohoo mikä matka olikaan linja-autolla. Raisiosta asti 6 ja puoli tuntia samassa bussissa voi veljet! Ja puutunut peba <3 (ei siitä sen enempää). Onneksi oli pieni cossi joten tavaraa ei sentään tarvinnut pakata mitenkään paljon, coni mielessä siis.

Itse kisa meni todella sujuvasti. Ilmoittautuminen, kuvaaminen ja tuomarointi olivat sopivan erillä toisistaan joten välissä ehti käymään jopa paneeleissa ja luennoilla. Tuomarointi meni omasta mielestäni aivan älyttömän nopeasti mutta en voi sanoa että tämä on huono asia sillä nopeudesta huolimatta sain sanottua ja kerrottua kaiken mitä halusinkin puvustani, tehokasta meininkiä siis :D Cosplay mammat olivat todella mukavia ja ennen lavalle menoa tuli rupateltua myös muiden kisaajien kanssa. (ja mimiconin bäkkäri on aikas ihana siitäkin syystä, että sieltä aukeaa ovi suoraan ulos, joten ilmakin pääsi vaihtumaan ja oli mukavan viileää ^^)

Mutta miten sitten päädyin cossaamaan autoa? No, viime vuoden haastekisasta rupesin miettimään, että kuinka kiva olisikaan tehdä gijinka- cossi jostain. Ensin juolahti mieleen pokemonit mutta ne kun ei ole mitenkään erityisemmin lähellä sydäntä niin päätin antaa asian olla. Sitten tuli hinku cossata jotain Initial D'stä, mutta hahmodesign kyseisessä sarjassa on "Seppälä t-paita ja farkut" meininkiä mistä taas en itse hirveästi pidä, sillä tykkään että puvussa on haastetta. Tämän ajattelun myötä meni kaikki ruuvit löysälle ja mieleen juolahti jostain kumman syystä AUTO. Eli sarjan päähenkilö Takumi Fujiwaran Toyota Trueno AE86. Loppujen lopuksi tämä olikin hyvä päätös sillä kisan haaste esineenä oli elektroniikka ja metalliromu. Auto, miksipä ei :D

<3
Sarjan musiikkityylillä, eurobeatillä oli suuri vaikutus puvun kokonaisuuteen. Melkeinpä ainut tapa tanssia tämän kyseisen musiikin tahtiin on para para, josta tuli ensimmäisenä mieleen 90 luvun mini hameet, napapaidat ja paksupohjaiset kengät. Väri maailma oli puvussa selkeä, mustaa ja valkoista.

Alun perin ajattelin tehdä asuun vain etu ja takavalot mutta homma lähti hieman käsistä kun mentiin iskän kanssa autoromuttamolle josta sitten löytyikin sopivaakin sopivampi nopeusmittari. Täten innostuin myös laittamaan mittari-"hansikkaaseen" minikaiuttimen minkä sai kytkettyä mp3'seen tai mihin tahansa laitteeseen missä on 3,5mm audioliitäntä :) Valot oli alunperin tarkoitettu Alisan siipiin mutta liian lyhyiden johtojen vuoksi ne jäivät käyttämättä joten ne päätyivät sitten tähän. Koko hässäkän pohja on kierrätetty Vocaloidin Luka cossista.


Etu ja takavalot ovat joskus vuonna papu ostettuja pyörien diodi(led) valoja joille ei parempaakaan käyttöä ole ollut. Punaiset valot ovat päällystetty etupuolelta keinonahalla ja kiinnitetään hameen takaosaan tarranauhoilla. Etuvaloille on tehty kotelot voimapahvista, hiottu, maalattu mustaksi ja liimattu kiinni mustaan hiuspantaan. Itse valojen kiinnitys koteloihin tapahtuu, yllätys yllätys, tarranauhoilla.


Ajattelin asua tehdessä, että pää on ikäänkuin se konepelti osa joten kaikki mitä päässä on tulisi olla mustaa. Omasta mielestäni pelkkä peruukki ei riittänyt joten tein maskin mikä loi sellaisen sopivan "elottoman" ilmeen. Oikealla oleva maski on ensimmäinen vedos johon en muodottomuuden takia ollut hirveän tyytyväinen joten tein uuden johon vielä ompelin keskelle koristesauman :)

Hame oli kaksivärisyyden vuoksi aikas jänskä tehdä. Mitoitin ensin tarvittavat kangas määrät mannekiinin päälle jonka jälkeen ompelin eriväriset palat yhteen. Siinä mielessä tämä oli ärsyttävää hommaa, että kaikki saumat piti saada jäämään piiloon.
Punainen tylli hame ei päällimäisen alta näkynyt mutta se toi siihen tietynlaista nostetta. Keinonahka kun on materiaalina kuitenkin paksuutensa nähden melko painavaa. Punainen väri siksi, että Truenon verhoilu on suurimmaksi osaksi sisältä viininpunainen, että jos jotain alta vilahtaa niin olkoon edes oikea väri :D


Edessä oleva rekisterikilpi on yksi lempiosistani puvussa. Se on yksi niistä asioista mikä lopuksi määritteli mikä "hahmo" on kyseessä. Pohja ja kohokirjaimet on tehty softiksesta, päällystetty worblalla ja lopuksi maalattu akryylimaaleilla. Hameeseen se on kiinnitetty purjerenkailla, joten reiät piti tehdä päällystys vaiheessa.


Hauskin osa puvussa oli kieltämättä tofu-reppu! Niille jotka eivät siis tiedä, Takumin isä on pistänyt tämän kuljettamaan tofua Akina-vuoren toiselle puolelle oleville hotelleille siitä asti kun Takumi on ollut 13-vuotias. Tämän vuoksi tofu vaikutti jotenkin loogiselta laukku vaihtoehdolta.


Kannessa olisi kieltämättä voinut käyttää vanua tuomaan siihen enemmän pyöreyttä, se kun näyttää aikas lässähtäneeltä :I Kaiken kaikkiaan olin siinä vaiheessa lopputulokseen tyytyväinen eikä moinen reppu ollut mikään vaikea tehdäkkään.

Ja tässä pari kutistemuovista tehtyä härpäkettä. Apex twin cam 16 teksti on tulostettu suoraan kutistemuoville ja Trueno merkki on maalattu käsin. Tulostaminen on kätevä tapa juurikin kirjaimien tekoon, mutta siinä on huonona puolena se, että kutistemuovi ei ole tehty tulostamista varten, joten muste ei siihen kuivu kunnolla. Leikatessa täytyy siis olla varovainen ette koske itse tulostettuihin osiin ja uunista pois ottamisen jälkeen täytyy spray-lakalla pistää pari kerrosta vielä päälle.Tällä hetkellä on rahat sen verran vähissä että tämä taitaa olla tämän vuoden Traconin puku. Aion kuitenkin parantaa muutaman seikan, mm etuvalojen himmeys ja jo mainittu tofun litteys :)

Viikon päästä ollaankin jo Desut desuiltu joten uutta päivittelyä seuraa siis sen jälkeen :)

Signing Out
-Hellu

2 kommenttia:

  1. Tosi hauska cossi-idea! Ihania noi kaikki yksityiskohdat. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! oli kieltämättä hauska toteuttaakkin ^^

      Poista