sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Lateksi asu ja hartsi-örinät - Raven WIP

Mitenkäs tällainen otsikko syntyy hahmosta, joka löytyy varhaisteineille suunnatusta ohjelmasta? Jos on vähänkään likainen mieli niin saattaa päähän juolahtaa jotain muita hauskoja nimityksiä Ravenin asulle. Kröhmseksiasukhöh!...

  

Kyseiseen pukuun kuuluu onneksi koko kropan peittävä viitta joka jättää hieman enemmän arvailujen varaan. Tässä siis kuva mitä sen alta löytyy. 

Tarkoituksenani oli osallistua tänä vuonna Eurocosplay karsintoihin mutta rahatilanteen vuoksi päätin perua koko homman. Koska kesä Desun cossisuunnitelmat menivät siis uusiksi ja Ravenin asu piti laittaa päälle jo vuoden 2013 Desucon Frostbitessä, päätin kaivaa neitosen ulos kaapista ja tällä kertaa myös saada valmiiksi. Yhtäkkiä päädyin tekemään sekä mustan puvun, että vyön ja hihojen soljet täysin uusiksi :I

Itse puvun teosta ei ole tekohetkellä otettuja kuvia. Pääosin johtuen siitä, että kun pääsen vauhtiin niin sen ikään kuin unohtaa :p Mustan keinonahan ostin Flextexistä. En muista koska olen maksanut kankaasta 30e/metri mutta tässä tapauksessa se kannatti. On nimittäin ihanan hengittävää ja joustaa joka suuntaan, joten liikkuminenkin on vaivatonta, ja pinta ei halkeile vaikka kuinka repii :D 

Vyön "napit" tein tällä kertaa hartsista cernitin sijaan. Tämä alkoi tietenkin muotin teosta.Muottiin käytin Oomoo25 nimistä nestemäistä silikonia. Kovettumisaikaa sillä on vaivaiset 75 minuuttia, joten nappeja pääsi vielä valamaan samana päivänä. Alkuperäinen malli muottia varten on ylimääräinen nappi vanhasta vyöstä, cernitistä tehty.
Alkuperäinen kopioitava osa asetetaan siis kippoon jossa muotti halutaan valaa. Oomoo- silikonin molemmat osat sekoitetaan kunnolla erikseen jonka jälkeen sekoitetaan näistä kahdesta tarvittava määrä muottia varten. Sekoitus-suhde on helppo, 1:1 eli puolet ja puolet.  

Sama sekoitus-suhde on myös hartsilla jota käytin, eli Smooth-cast 300Q'lla. Oomoon kanssa hyvin pieni heitto sekoitus-suhteessa ei välttämättä haittaa, kovettumisaika voi olla hieman pidempi, mutta hartsin kanssa mitta on todella tarkka. Jos suhde on hiukankaan poissa kohdaltaan, hartsi ei kovetu vaan jää sellaiseksi keskeltä kovaksi ja ympäriltä pehmeäksi mötikäksi. Koska kyseessä oli pieni valu, pystyin käyttämään lääkemittoja, joilla sai juuri oikean määrän kumpaakin. 
Hartsin valamisen suosittelen tekemään joko ulkona, hyvin ilmastoidussa tilassa tai pahimmassa tapauksessa liesituulettimen alla (hella mielellään pois päältä plz), sillä kovettumisvaiheessa siitä leimahtaa sellainen hauska pieni kemiallinen hönkäys. 
Kovettuessaan hartsi kuumenee hetkellisesti jopa 100°C:een, eli jos sitä roiskuu iholle niin auts. Asianmukaiset suojavälineet kannattaa siis muistaa :) Kovettumisaika on naurettavan lyhyt. Jo minuutin päästä valmiin kappaleen voi ottaa pois muotista ja noin 4 minuutin kuluttua valamisesta se on työstettävissä.
°
Oikealta vasemmalle: Cernit muotti, hartsivalu, pohjamaalit, lakkaamista vaille valmis

Helpoin tapa saada ketjut kiinnitettyä nappeihin oli riipuspiikeillä. Reiät sai porattua sormiporalla, jonka käyttö oli melko vaivalloista hartsin kovuuden takia, mutta säästipähän ruuvaamasta sormilla. Nimensä mukaisesti sormiporan terää pyöritetään sormella ja sitä käytetään yleensä materiaaleihin, joilla on vaara sulaa moottorisoitujen porien aiheuttaman kuumuuden takia. Hartsiin käy varmasti paremmin pienoisporakone, mutta ne maksavat uutena sellaiset 100 euroa....ja en viitsi pistää 100 euroa sellaiseen mitä tulen varmaan käyttämään vain kerran muutamassa vuodessa joten sormiporalla kikkailtiin.

Tämän pidemmäksi en tätä postausta viitsi kirjoittaa. Kuukauden päästä derppailen cosvisionissa Maya Natsumena ja tällä kertaa päätin viedä neidon kisaamaan :D Nähdään siis siellä!

Signing Out
-Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti