maanantai 3. helmikuuta 2014

Viimeinen postaus ennen Frostia! Eli hieman NCC-karsinta puvusta...

Ajattelin tässä vaiheessa tehdä pienen postauksen NCC-puvun teosta. Kuvia valmiista puvusta en vielä pistä, jääköön se yllätykseksi, mutta vähän tarinaa miten on viimeiset pari kuukautta mennyt proppien teossa.

Kyseessä on siis jälleen Alisa Bosconovitch. Tällä kertaa tein kuitenkin peliversion, missä propeissa ei löydy sellaisia mahdottoman vaikeasti tehtäviä taittuvia kohtia. Materiaalit ovat suurinpiirtein samat; paperclay puupahvi ja softis. Uutena materiaalina oli worbla josta sai helposti tehtyä mm moottorisahan terät ja päällystettyä siipien alemmat osat.


Yritin tosiaan hyödyntää osia vanhoista siivistä mutta päällystettyä ylemmät osat tulin siihen lopputulokseen, että voi jees mikä tönkkö pökäle! Täten tein täysin uudet. Pohjat ja sivujen alareunat ovat siis puupahvista ja päällinen kokonaan softista. Tein myös jonkinmoiset kaavat auttamaan softiksen leikkaamisen kanssa mikä teki hommasta yllättävän helppoa. Tuo musta pieni mötikkä tuossa siipi osan alla on irtonainen syystä ;)


Alemmat osat siivistä kaavoitin kokonaan. Pohjana on puupahvia joka on päällystetty worballa ja sitten maalattu mustaksi. Päällimmäisen osan ja taustan tein erikseen. "Säleet" ovat softista.


Moottorisahoissa on softista, paperclayta, worblaa, polyuretaanivaahtoa ja puupahvia, eli vähäsen kaikkea + nuo nahka "hihnat" käsiä varten. Mielessä kävi myös läpinäkyvät muoviset hihnat mutta epäilin suuresti niiden kestävyyttä, joten päädyin sekoittamaan oman ihoni värisen maalin ja maalaamaan nahkaiset sillä. Vanhoissa oli vain kämmenien kohdalla hihnat mikä aiheutti sen että vauhdissa sahat taipuilivat minne sattuu, joten uusissa niitä on kaksin kappalein per saha.

Suorien viivojen maalaaminen on välillä teippienkin kanssa yhtä kiukuttelua. Löysin kuitenkin tavan millä pystyy estämään maalin leviämisen teipin alle; laitetaan teipit paikoilleen, maalattava kohta maalataan ensin taustan väriseksi ja annetaan kuivua jolloin seuraava kerros ei mene enää teipin alle. Tällöin valmiista reunoista tulee siistit eikä maali valu teipin alle :)

Tämän suurempia en tässä kohtaa vielä päivittele ennen Desua. NCC- karsinnat odottaa joten nähdään siis siellä! :)

Signing out
-HelluEi kommentteja:

Lähetä kommentti