sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Alisa Bosconovitch Player2 version

Oukkei, eli, cossien teko on selvästikin jotain mitä en vaan pysty lopettamaan. Traconin jälkeen päätin melkein heti 3 uutta hahmoa mitä aion cossata ensi vuonna Yukiconissa, Desucon frostbitessä ja kesän Desussa. Yksi niistä onkin kenkiä, ja proppeja lukuunottamatta valmis, nimittäin Tekkenin Alisa. Halusin tehdä jotain uutta mutta sitten taas parannella jotain vanhaa cossia. Tässä tapauksessa tuo vanhan parantelu meni vähän plörinäksi koska päätin tehdä kokonaan toisen version hahmosta:

  
Propit tähän tulevat olemaan lähes samanlaiset kuin viime kesän Desussa, "siivet" ja moottorisahat. Väsäämisen puolesta ne ovat hieman helpommat ja valmiina taas miljoona kertaa kevyemmät koska päätin olla käyttämättä siivissä paperclayta tällä kertaa. Vaikkakin vanhoissa propeissa ei sitä paljoa ollut mutta niin suuressa muodossa ja selässä kantaessa vähäinenkin paino tuntui kymmenkertaistuvan. 

Materiaalia mekolle ja paidalle miettisin jonkin aikaa. Ihan perus puuvilla kävi ensin mielessä mutta jotenkin se vaikutti tylsältä valinnalta. Loppujen lopuksi käytyä kaikki ihmeelliset polyesterit läpi päädyin jotenkin pellavaan. Enkä ihan mihin tahansa pellavaan vaan venäläiseen sellaiseen. Hommasin näytepaloja kankaita.comista, materiaali oli mielestäni hyvä ja värit valittuani tilasin kankaat.


Vaikkakin mekko ja paita ovat ommeltuja mietiskelen edelleen tuota pellavaa materiaalivalintana... Sitten taas jos ajatellaan että tuo pelihahmo pitäisi tuoda cosplayn muodossa eloon, ottaen huomioon miten kangas laskeutuu ja myöskin tuon näköiseen pukuun valittuna (ja venäläinen...) kangas omasta mielestäni on sopiva.


Animelogiikka kun on niin hauska.... Kaikki hameen helmat ovat aina hahmojen seistessä enemmän tai vähemmän suoria, mutta vähäinenkin liikkuminen.... WHOOSH! niistä tulee kymmenen kertaa suurempia. Tämän vuoksi kellohelma on aikas kätevä. Lantiolla ei ole ryppyjä mutta helma on siitäkin huolimatta liehuva.

Niin kaunis...rätti

Sen jälkeen kun oli itse mekko ommeltuna alkoi kuvioiden maalaaminen. Koska pelkäsin kuollakseni pilaavani sen jos menen siihen suoraan maalailemaan päätin yksinkertaisesti leikata kangas lämyskän johon maalaan kuviot. Sabluunat oli helppo mitoittaa ja leikata pieniruutuisesta paperista.Kyseiset kuviot ovat siis tehty tuputtamalla. Kuvioiden reunat ja pienet pisara kuviot on maalattu vapaalla kädellä.


Valkoisten ja kultaisten reunojen maalaus. Tässä vaiheessa voisi sen verran sanoa, että kankaita maalattaessa kannattaa käyttää erityisesti rosoisille pinnoille tarkoitettua maalarinteippiä. Se kun tarttuu ja muokkautuu pintaan paremmin. Saa ihan rautakaupoista ja itse ostelen sitä Clas Ohlsonilta. (ja tässä kuvassa minulla ei sitä siis ollut....mutta yleensä on...)
Nauhojen kuviot ovat sabluunoilla maalattu. Needless to say kultaisen nauhan ompelu oli huomattavasti helpompaa, saabluunaa tai ei.

Paidan teosta ei ole muita kuvia kuin napeista koska se oli sellaista ihme säätöä että en jaksanut kuvia pahemmin otella.... Eurokankaasta ostin päällystettäviä nappeja jotka oli suht kinkkisiä päällystää pellavalla, mutta loppujen lopuksi onnistui. Niissä on siis erikseen kiinnitettävä piikikäs tausta joka painetaan kankaan asettamisen jälkeen paikalleen ja jonka ansiosta kangas pysyy napissa.


'
Ja napinlävistä sen verran että tämä härpäke tekee niiden teosta uskomattoman helppoa, napinläpi paininjalka. Ja vielä kun on sellainen ompelukone, joka tekee sen ompelun ihan itse. Ei tarvitse muuta kuin painaa poljinta. Ensimmäiset napinlävet jotka olen ommellut ja onnistuivat jopa :D


Rannekorut tein tiimarista ostetuista erikokoisista rautalanka vartisista paperiruusuista ja vihreästä nauhasta. Ruusut on yksinkertaisesti kierretty nauhan ympärille ja kiinnitys on papukaijalukolla.

Kengät ja propit jätän eri postausta varten koska tämäkin alkaa jo olla aikas pitkähkö. Nyt ennen seuraavaa tilipäivää taidankin väsätä Last of us'in Ellietä varten asusteita, joista varmaan niistäkin teen postauksen jossakin kohti ennen Yukiconia johon kyseinen cossi siis valmistuu.

Signing out - Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti