tiistai 17. syyskuuta 2013

Keihäs ja vähän hiusmaisempia rautalanka-antenneja

Tämä on jälleen yksi cossi jossa sai animelogiikkaa vastaan taistella mm hius antennien ja yläosan kanssa... joka siis maagisesti pysyy päällä vaikka on D-kupit, ei minkäänkäänlaisia olkaimia ja hihat ovat löysät.
Mutta koska sellainen kerran hahmolla on niin sellainen myös tehdään ainakin niin hyvin kuin pystyy. En halunnut käyttää silikoniolkaimia puvussa joten ainoa vaihtoehto tässä mun mielestäni oli, että ompelen jämptisti istuvat rintaliivit kiinni yläosaan. Sillä saa myöskin muutaman sentin suuremman rinnan ympäryksen.
ilman vöitä ja kukkakuvioita hihoissa
Halusin myöskin tehdä propin kyseiseen cossiin. Monessa Maya cossissa on joko katana, bokken tai kendo miekka mutta en ole ainuttakaan nähnyt tuolla keihäällä mikä on käyttämässäni reffikuvassa. Ymmärtääkseni kuva on kuitenkin ns. virallinen joten keihääseen siis päädyin.
En tiedä miten yleinen paperclay on terien teossa mutta koska olen sille linjalle lähtenyt päätin hetken siinä vielä pysyä. Kestävää tavaraa se ainakin on ja kun katselin videota Alisa skitistä ja miten "siivet" siinä vääntyili ja kääntyili ja vielä kotiinkin pääsivät ehjinä olen itse ainakin vakuuttunut, että ne kestävät melkein mitä vaan (ellei pudota lattialle...)

Pohjana paperclaylle käytin 2. voimapahvi kerrosta ja varren roolia pelaa vanha harjan varsi johon on sahattu lovi pohjaa varten.
Ja mikäs muukaan sen pitää varressa kiinni kuin kuumaliima!

Varsi gessottu ja päästään siihen maanmainioon paperclayn läästimiseen :D Koska pohja on ohut sillä on vaara taipua paperclayn kosteudesta joten painovoima sai nyt toimia apurina. Desuconissa lavalla olleet sermin rungot olivat oivalliset telineet keihään roikottamista varten.

Kertaalleen hiottu ja paikkailtuSoftista
Ja tuossa valmis tuotos. Huomasin tosiaan kesken maalaamisen, että keihään pinnat ovat litteät, kun normaalisti ne ovat enemmänkin tuollaiset kartiomaiset mitä on tuossa maalaamattomassa pinnassa. Ajattelin ensin, että annan asian  olla mutta se rupesi niin paljon ärsyttämään, että annoin maalin kuivua, hioin varovasti pois sen mitä sain ja hioin pinnnat päältä litteäksi. Pohjamaalina on perus harmaa akryylimaali, vaaleampi metalli väri on Decor Fin antiikki väriä (tina) ja tummemmat päällisosat jotain tiimarista ostettua tumman metallin sävyistä helmiäis akryylimaalia. Rievut ovat riepuja, tosin värien suhteen tarkkaan harkittuja.

Peruukki oli hauskempi tapaus koska antennit. Tein pari versiota ihan pelkästä rautalangasta mutta meikäläistä rupesi ennen conia ärsyttämään koska ne eivät olleet itse peruukin hiusta ô_ô
Vaikkakin täysin samanväriset piippustrassit ajoivat tehtävänsä törröttävinä antenneina ne eivät silti olleet hiusta...

joten ei muuta kuin kokeilemaan. Hetken aikaan siinä peruukkia läästittyäni oltiin tässä:

Tästä siis lähti idea; rautalanka letin sisällä voisi sittenkin toimia....
Hetken päästä oltiinkin sitten tässä:


ÖHÖM eli... Letin läpi vasemmalla on pujotettu rautalanka peruukin päälaella olevan kovemman osan läpi ja tuotu takaisin kovan osan läpi. Tuo törröttävä rautalanka siis pujotetaan vielä kertaalleen vasemman puoleiseen roikkuvaan lettiin.

Ja kun letissä on kaksi rautakankaa voidaan ne kiertää yhteen letin sisällä jolloin tulos näyttää tältä (plus siis harjailut ja muut sukimiset).

Ja omasta mielestäni tässä tapauksessa ne toimivat hyvin :D

sukilla on harvinaisen hauskaa kävellä ulkona
Ja tosiaan jos lauantaina oli cosplaykisaa katsomassa ja nyt näitä kuvia tiirailee nin kyllä, olin pukukisassa tuomarina ja kyseisestä aiheesta pistän sitten pikapuolin täysin eri postauksen :D

Signing out - Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti