torstai 25. heinäkuuta 2013

Tästä se taas lähtis

Tenjho Tengen Maya Natsume edistyy hyvää vauhtia. Vekkihame on valmiina ja peruukin sain myös parisen viikkoa sitten postissa. Nyt onkin jäljellä enään proppi ja kimono/napapaita toppihärdelli tekemättä jotka saan varmaankin päivässä parissa valmiiksi, eli siis jotain vähemmän hermoja raastavaa on luvassa toisin kuin EC-puvun suhteen...Ensimmäiset pari päivää peruukin saamisen jälkeen meni sen ihailussa ja kuinka ihana väri on ja pitkä ja OwO Mutta sitten huomasin että se näyttää aikas tönköltä, ettei jopa halvalta kun kuidut taipuilivat vähän sinne minne sattuu. Suoristushommiin siis!
Suoristaminen käy suurinpiirtein samalla tavalla kuin kuidun kihartaminen. Alisa cossin peruukissa olevan kiharan olen tehnyt kiertämällä papiljotille aina pienen osan suorasta suortuvasta ja kiehuvan kuumalla (85°c) vedellä sitten kastanut läpimäräksi ja antanut kuivua ihan itsekseen (ei mitään hiustenkuivaajia tai muuta kuivaamiseen).


Tuossa ennen ja jälkeen kuvat. Koska peruukki oli enemmänkin laineileva eikä kihara, ei tähän tarvittu kuin yksi suoristus kerta. 10 litran kattila täyteen vettä, keitetään 85 asteeseen (kinkumittarilla mittasin ja hyvin toimi!)  kaadetaan suoraan peruukin päälle ja kammataan. Kuidut siis jätetään kuivumaan siihen asentoon kuin niiden halutaan jäävän.  Teline jota näissä hommissa aina käytän on vanhan sovitusnuken jalusta. Sattuikin olemaan juuri oikean korkuinen ja paksuinen peruukkipäitä varten :DHetken aikaa pähkäilin että miten saan ne hauskaset antenni härpäkkeet päälaelta törröttämään. Ajattelin että ainoa vaihtoehto varmaankin on rautalanka hiussuortuvan sisässä, mutta tällöin siitä tulisi liian paksu. Päätin sitten sekoittaa peruukin sävyisen värin jämä-maaleista ja suoraan maalata rautalangan sillä. Omasta mielestäni se toimii oikein hyvin, koska hiussuortuvathan ovat oikeastikin ohuet.

Tässä taas ennen ja jälkeen otetut kuvat peruukki päässä ja antennit lisättynä


Vekkihame onnistui tällä kertaa hyvin, vaikka itse sanonkin. Mitä enemmän cosseja teen, sitä enemmän huomaan että mulla on selvästi joku alitajuntainen fetissi pukuihin jossa on sinililaa... Hieno väri se on, mutta on vaan niin prkleen vaikeaa löytää juuri oikea sävy ja juuri oikeantyyppinen kangas >.< 
Pitkien etsintöjen jälkeen Turun Jättirätistä löytyi oikean sävyinen puuvilla kangas joka ei laadultaankaan ole yhtään hassumpi. Vekit on siis tehty perinteisesti 5cm levyisiksi ja vetoketjun tosiaan ajattelin tällä kertaa kokeilla ommella eri tavalla kuin aikaisemmilla kerroilla.


Eli kuten ylhäällä olevasta kuvasta näkyy. Vetskarin ja hameen oikeat puolet vastakkain. Kuvassa olevan vetskarin kun nyt kääntää oikeinpäin on siis tuo nuppineuloilla kiinni oleva puoli vasemmalla ja kangas taittuu ikäänkuin kaksinkerroin . (tuossa on vaan vähän reilusti saumavaraa...)


 
Molemmat puolet kun on ommeltu näyttää tulos suurinpiirtein tältä. Jätin vetskarin viereiset vekit pari milliä sen päälle jotta se peittyisi mahdollisimman hyvin. Anime maailmassa kun harvemmin näkee vetskareita vaatteissa... lisäksi kun tämä neitonen kutistuu lapseksi toimii samainen hame hakamana.... kenen keskikroppa on ympärysmitaltaan sama kuin lapsena, häh?!

anime-logic i don't get
Eniveis... Tässä jännitetään saanko kaverin Traconiin vai en....Miehekkeen pitäisi ensi kuussa muuttaa, mutta muuttofirmasta ei ole kuulunut vielä mitään ja 3'n viikon päästä muutto....hmmmm

Wish me luck
ja Traconia odotellessa...

ERMAHGERD ne mätchää mun hameeseen!

Signing out
-Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti