lauantai 22. kesäkuuta 2013

WIP höpinöitä EC- puvusta ja Desumietteitä

Nyt kun on näitä kuvia valunut joka suunnasta niin ajattelin, että olisi hyvä aika päivitelläkin täällä joskus. Oli tarkoitus pistää yksi postaus ennen Desuconia mutta aikaa ei vaan siihen meinannut mitenkään riittää. Ennen conia kun oli maalikerros kuivumassa siellä ja toinen täällä ja akryllimaali kun kuivuu suht nopeasti meni maalauskerrat sopivasti vuorotellen. Osa-aikaisena työläisenä sattui vapaapäiviä kohdalleni peräti 3 kappaletta ja valvoin niistä jokaisen paitsi viimeisen, jonka nukuin lähes kokonaan. Ja nämä eivät suinkaan olleet ainoat unettomat yöt.

En voi kuitenkaan sanoa etteikö Alisa-cossia olisi ollut hauska tehdä. Päinvastoin. Jokaisen suuremman työvaiheen yli päästyäni tuli sellainen fiilis, että saatan jopa onnistua tässä ja totta puhuen seuraavat cossit tulevat olemaan vielä hauskempia tehdä kun on proppien materiaalit jo selvillä. Päivä ennen Lahteen lähtöä sain "siipeni" kasaan ja kaverin kanssa sermin maalattua, joten en ainakaan voi sanoa epäonnistuneeni tässä "projektissa"  :'D Edellä mainittu kaveri myös auttoi pukuni kanssa pitkin conia ja lavasteiden kuljettamisessa Naantalista Lahteen bussilla sekä niiden pystyttämisessä bäkkärillä joten suuri kiitos hänelle siitä! 

Mutta siis itse cossista. (Tein tällaisia hauskoja kollaasi kuvia jotta olisi ehkä hieman hauskempi tätä lukea. Huomasin myös etten ollut ottanut lähes ainuttakaan WIP kuvaa mekosta joten tästä tuli tällainen proppi-päivitys)). Jo itse mekko oli haasteellinen erilaisten mutkien ja jännien kulmien vuoksi ja siinä vaiheessa kun pääsin proppeja väsäämään alkoi tuntua siltä, että olen ottanut liian ison palan purtavaksi. En kuitenkaan siedä luovuttamista, varsinkaan siinä vaiheessa kun on kuukausi aikaa ja esitys plus itse mekko valmis sovitusnuken päällä. Päätin että prkl tämä ei tähän jää! 


Itse peruukki oli valmiiksi kaksivärinen mikä säästi huomattavasti aikaa ja vaivaa. Ainoana suurena muokkauksena oli leikkaus ja vasemman puolen kihartaminen. Kihartaminen onnistui kaikista parhaiten upottamalla papiljottien ympärille käärityt hiussuortuvat  80 asteiseen veteen 15 sekunniksi ja antoi sen jälkeen kuivua rauhassa.
Koristeista ja vyön teosta löytyy syvällisempää päivitystä täältä

 

  

Ajattelin että mekossa olevaan perhos solkeen kutistemuovi olisi oiva materiaali. Keskellä oleva kohonnut osa on tehty heti tekeleen uunista pois ottamisen jälkeen. Reunat on tehty softiksesta, suuremmat koristeet kierrätetty vanhoista koruista ja keskimmäiset pienemmät osat myös tehty kutistemuovista. Hopeaosat pohjustettu valkoisella akryllimaalilla ja pintamaalattu hopealla. 


Tässä vaiheessa oli jo niin monta eri työvaihetta, että ei meinaa itsekkään muistaa missä järjestyksessä tuli mitäkin tehtyä, mutta pääpiirteissään; proppien rungot ovat voimapahvista ja suuremmat muodot polyuretaanivaahdosta. Uretaanivaahtoon ihastuin heti ja suuriin proppeihin se on täydellistä riittoisuuden ja keveyden vuoksi. Ilmakuplat ovat melko huono juttu mutta niitä sitten täyttelee sitä mukaan kuin tarvitsee. Valmiiksi pinnaksi siitä ei kuitenkaan ole. Päällystäminen hoitui sanomalehti/liisteri kerroksella ja paperclaylla. Suosittelen lukemaan  Majon postauksen Painen olkapanssareista  koska eniten infoa taisin juuri kyseisestä tekstistä käyttää ja hyvä tuli :D


Siipien ala osat ovat voimapahvista ja softiksesta + päällystetty paperclayllä. Jos halajaa kestävää ja kevyttä pintaa propeille niin suosittelen. Näitä tuli nimittäin heiteltyä pari kertaa sieltä sun täältä alas (vahingossa) ja pysyivät silti ehjänä. Riittoisaa tavaraa paperclay ei ole, eikä myöskään halpaa (noin 33e/kilo, myydään puolen kilon pakkauksissa täällä). Kaiken kaikkiaan siipien alaosiin, yläosien pohjiin ja moottorisahojen "koteloon" meni lähes kolme pakettia (tällainen määrä alkoi tosin jo hieman tuntua proppien painossa...)
Tarkoituksena oli asentaa sinisiä ja pinkkejä led- valoja siipiin mutta jostain syystä niiden oltua kirjahyllylläni 2 viikkoa täysin koskemattomana ne päättivat olla toimimatta. Koska tämä oli 2 viikkoa ennen conia siirryttiin suunnitelmaan Ö, eli lisää uretaani vaahtoa kehiin!


Kengät olivat tämän cossin helpoin osa. Metsästin kirpputorilta bootsit jossa oli kärjet ja korot oikeanmalliset ja maalasin ne valkoiseksi. Nahkamaali on tietenkin nahkaisiin kenkiin paras mahdollinen, mutta jos tulee kiirus ja tarvitsee kengät nyt eikä sitten vasta, niin gessolla ja akryllimaaleilla hoituu homma myös. Gessoaa siis kengät muutaman kerran, maalaa halutun värisellä akryllimaalilla ja spraylakkaa valmiin pinnan.Tällä tavalla maali pysyy hyvänä ainakin sen conin vaaditut kolme päivää : D

Kaiken kaikkiaan olen cossiini tyytyväinen ja nykyisillä taidoillani ja siinä ajassa mitä oli käytettävänä sen tekoon en usko, että olisin pystynyt tekemään mitään paremmin. Lavalla ollessa kaikki meni juuri niin kuin pitikin ja tuomareiden palautteesta olin onnellisen häkeltynyt mikä taas johti siihen että tuli tippa piilolinssiin, jotenkin vain tunsi että kaikki se vaiva mitä puvun eteen oli nähnyt ei sijoittumattomuudesta huolimatta ollut turhaa. Muutama asia tuli cossin parantamisesta esille ja ne muutoksen tulen tulevaisuudessa kuitenkin tekemään.

Ensi vuoden EC puku on jo tiedossa mutta tässä vaiheessa aion kuitenkin keskittyä hieman yksinkertaisempiin tuotoksiin ja seuraavana onkin teko listalla Tenjho Tengen vähäpukeinen neiti Maya Natsume :D

Kiitos hauskasta conista ja kiitos myös cosplaymammoille ja vastaaville hyvästä huolenpidosta ^^
CNya~

2 kommenttia:

 1. Olit hieno! Varsinkin nuo terät näyttivät ihan huikeilta katsomosta käsin. Onko ne jotain metallia vai muuta? Näyttivät niin aidoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ^^
   Kutiste muovista on terät tehty. Helppoa työstää, kuin paperia leikkaisi ja valmiina ne olivat tarpeeksi teräviä repimään paperisen sermin rikki :D

   Poista