perjantai 12. huhtikuuta 2013

All dem flowers!

EC- karsinnat lähestyy järkyttävää vauhtia ja epäilen suuresti saanko pukuni valmiiksi siihen mennessä. Onhan tässä vielä 4 tilipäivää välissä niin rahat eivät ainakaan lopu tällä kertaa kesken. Uudet kankaat ovat tilattu ja matkalla suomeen, kunhan vain puupahvia pääsisi ostamaan niin alkaisi asiat olla mallillaan. ja kengät tehtyä, sukat hankittua, hanskat väsättyä, peruukin hommattua. Niin juu ja se jänskän näköinen kaulus. Voi jeekutakukkuu...
Propit ja suuremmat härdellit pukuun jäävät tehtäväksi viimeiseksi ja nyt olenkin keskittynyt pienempiin yksityiskohtiin ja koristeisiin koska lähes kaikki materiaalit niihin löytyivät kotoa. Nyt on hiusten koristeet valmiit kuten myös vyö. Jes! Voin jopa sanoa että jotakin puvussa on jo valmiina!

Vyöstä siis. Vaatehuoneeni nurkassa oli jo pitkään pyörinyt pinkki sellainen ja ajattelin sen pois heittää. Huomasin kuitenkin että se on toiselta puolelta valkoinen ja miettisin jos sitä voisi hyödyntää. Ja kuinkas kävikään, vyö on Alisa cossiin juuri täydellinen.

Aloitin tekemään vyön ruusuja ensimmäiseksi. Netistä löysin hyvät kaavat jotka tulostin ja leikkasin palaset sen mukaan Näiden lisäksi tein lopuksi suurimpia paloja 4 kappaletta ja pienempiä 2 lisää koska pelkät kaavasta otetuista kappaleista tehdyt ruusut näyttivät melko lässähtäneiltä.


Näitä ruusuja tehtäessä on oltava silkin tyyppinen kangas, melkein mikä tahansa käy kunhan on selvästi keinokuitua. Kun palaset ovat valmiina alkaa hauska osio, eli reunojen sulattaminen. Tuikku on paras vaihtoehto. Suosittelen että pöydällä on myös vesipullo tätä vaihetta työstäessä varmuuden vuoksi. (mikseipä jopa palosammutin...)  Lehdet on tehty samalla tavalla mutta poikkeuksellisesti pidin kahta palasta vastakkain jotta niistä tulisi paksumman näköiset ja ne sulaisivat yhteen.Sitten ommellaan palaset keskeltä yhteen reunat osoittaen ylöspäin. Keskelle jäi inhottavan näköinen kolo joten hyödynsin Lulu cossistani jääneitä fimo-ruusuja maalaamalla ne sinisiksi ja liimammalla keskelle ruusua.


Sitten, tähän mennessä pitkäveteisintä hommaa mitä olen tehnyt, strassinauhan ompeleminen. Vaikkakin se nauhana on todella hyvää koska yksittäiset strassit eivät putoile, on sen ompeleminen jäätävää. Ylä -ja alareunaan, jokaisen strassin vierestä yksi kaksinkertainen lenkki.Vyön koristeet on tehty sinisestä cernitistä.
Niille jotka eivät tiedä, cernit on siis massaa joka voidaan kovettaa ihan tavallisessa sähköuunissa 100-130 asteessa. Käsitellessä muistuttaa hieman muovailuvahaa mutta on huomattavasti jäykempää, tosin käden lämmössä siitä tulee sopivan notkeaa ja hyvin muokattavaa.


Uunista pois otettua annetaan cernit massasta tehdyt koristeet jäähtyä rauhassa.  Hiomisen, maalaamisen ja miljoonan lakkakerroksen jälkeen näyttää tältä. Metalliosat ovat Tiimarista ostetuista helmineuloista. Helmet ovat glitterin alennnusmyynnistä ostettu viidellä eurolla.(3x90cm helminauha)Tuossa siis tarvikkeet kukkia varten lehtien softista lukuunottamatta. Paperikukkasia, cernit massaa suurien kukkasien keskustaa varten, helmiä pienten kukkien keskustaa varten, lankaa kiinnitykseen, akrylli maalia cernittiä ja helmiä varten -ja kangasmaalia paperikukkia varten.
Yksinkertaista hommaa siis. "Päivänkakkaroihin" lisätty vielä kolmas kukka kuvien oton jälkeen.Lehdet ovat vaaleanvihreästä softiksesta, käsinmaalattuja tummanvihreällä ja valkoisella akryllimaalilla. Ennen maalausta softikseen on painettu lehdissä olevat juovat kuulakärkikynän päällä. Painamatta on ns. dry brushattu lehdet maalaamalla keskeltä ulospäin niin pienellä maali määrällä kuin mahdollista. Reunat on maalattu valkoisella samalla menetelmällä.

Tässsäpä tämä tältä erää. Ei tässä muu auta kun kankaita odotella että ompelemaan pääsee...

Signing out - Hellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti