maanantai 18. helmikuuta 2013

DesuRaportti, kipeät reidet ja suureneva vekkihame?

Desu oli Desu meni. Ja iloisin, tosin hyvin väsynein mielin sieltä lähdettiin sunnuntaina kotia kohti. Ystävän kanssa siis olin liikenteessä ja yövyttiin lattiamajoituksesssa joka oli tähän mennessä paras jossa olen ollut. Siellä myytiin purtavaa tosi hyvällä hinta laatu suhteella ja tavarat sai vielä jättää sunnuntainakin majoitus paikalle kello 18 asti. Yllätyin myös siitä että kukaan ei kuorsannut yöllä...

Lauantaina heitettiin cossit niskaan ja suunnattiin sibeliustalolle. Molempien jalat (nimenomaan reidet) olivat umpijäässä kun pääsi conipaikalle, vaikka pakkastakaan ei ollut kuin muutama aste. Ja tosiaan, pienensin vekkihametta päivää ennen yhden vekin verran, jotta se pysyisi vyötäröllä, mutta ei. En osaa sanoa kutistunko jos olen päivänkin syömättä vai venyykö hame maagisesti....Avajaisissa nähtiin hauskanen alkuesitys, ja ymmärtääkseni kadonneen kaalin kanssa. Sitten kertaus tulevasta ja conittamaan!

Ensimmäiseksi suunnattiin myyntipöydille jonka jälkeen MämmiKunniaan- ryhmän Zoron ja Maikin vetämään ohjelmaan nimeltä Onpas sulla outo Huulisynkka. Vaikkakin sony vegas ja hieman mutkikkaammatkin editointi systeemit ovat alkaneet olla meikäläisille selviä putosin silti välillä kärryiltä. Jotkin asiat saattoivat olla vieläkin enemmän hepreaa ihmisille, joille video editointi tai muu vastaava ei ole tuttua. Tosin tätä lupaili osittain myös ohjelman kuvaus. Kaiken kaikkiaan ohjelma oli hauska, viihdyttävä ja selitti erittäin hyvin ja selkeästi sen mitä kannattaa ja ei kannata tehdä huulisynkkauksessa.


Sitten Hall cosplay kilpailu jossa nähtiin jälleen todella hienoja pukuja. Hirveä hinku oli itselläkin päästä lavalle mutta lohduttelin itseäni sillä , että jotain hieman suurempaa on myöhemmin valmistumassa.


Välissä nähtiin OF'n mahtava Pokemon cosplay-esitys :D


Cosplay kisan jälkeen lähdettiin katsomaan Miehisyystestiä ja täytyy sanoa että vaikka siihen ilmoittauduttiin vapaaehtoisesti oli muutaman kisaajan ilmeet välillä "omg this is not happening" kaltaisia. Enkä ihmettele sillä olisin itsekkin ollut siinä punaisena kuin tomaatti joissain kohti. Ainoa kuva miehisyystestistä sattuu jostain syystä olemaan juuri tämä:

miehisyyttä parhaimillaan!
Lauantaina viimeisenä mutta ei vähäisempänä Karaoke ja Iltabileet. Reidet siinä kipeäksi tuli tanssahdellessa mutta oli aivan järjettömän hauskaa! Karaokessa tuli myös todistettua, että minusta ei ole laulajaksi...Icemanin Shining collection tuli vedettyä, ja kaveri lauloi Pokemonin suomenkielisen tunnarin :D

Karaokeen odotellessa...
Sunnuntaina oltiin kuuntelemassa Roraa, Majoa, Elffiä, Arttua ja Iiristä cosplay bootcampin suunnitelmista. Kuulostaa todella hauskalta idealta ja itse olen tällä hetkellä melko takuuvarmasti osallistumassa. Mikä olisikaan sen parempaa kuin oppia ammattilaisilta ja kokeneilta cosplay konkareilta sitä mitä rakastaa juuri eniten! Innolla odotan tarkempia tietoja tulevasta. Peruukit ja kaavoitus kiinnostaisivat kaikkein eniten.

Norio Wakamoton haastattelu oli mielenkiintoinen ja se, että sai kuulla ja nähdä Wakamoton paikanpäällä oli upeaa. Kaverilta tuli hauska kysymys "oletko koskaan katsonut animea ja miettinyt että olisit ääninäytellyt jonkin roolin paremmin?" Wakamoton vastaus tähän oli muistaakseni, että hän tekisi kaiken ääninäyttelemisen paremmin. Yleisön kysymykset toivat myös hauskan vastapainon viralliselle haastattelu tilaisuudelle.

AMV kisasta omia mietteitä, ja tähän arvostaisin kovasti, jos saisin muidenkin mielipiteitä asiasta:
AMV kisan kävimme myös katsomassa ja myönnän, että jäi hieman karvas maku suuhun. Ei vain siksi, että omat videot eivät päässeet finaaliin vaan koska kokonaisuudessaan se vaikutti hieman hätiköidyltä. Mm. yleisö-äänestämistä olisi helpottanut videoiden lyhyt kertaus kisan jälkeen sekä äänestyslappujen jako ennen kisaa.  Myös tuomari määrä sai jokseenkin hämilleen. Kaksi tuomariahan ei tunnu olevan määrä eikä mikään.
Se että finaaliin oli päästetty kaksi videota jotka rikkoivat sääntöä "ei logoja tai tekstityksiä, joilla ei ole merkitystä itse videon kannalta" oli mielestäni hyvin epäreilua niitä kohtaan, joiden videot olisivat olleet säännönmukaiset ja kategorioihin sopivat täyttämään kisaa, olivat sitten kahden tuomarin mielestä hyviä tai ei. Sääntöjä rikkoville videoillehan annettiin kuitenkin mahdollisuus voittaa yleisöäänestys. Ja kategorioista sen verran, että muutama video oli mielestäni sijoitettu (kategorisesti) täysin väärin. Johtuiko tämä kenties videoiden vähäisestä määrästä? Saattaapi olla mutta kategorioiden noudattaminen kisassa, johon sellaiset on isketty on mielestäni tärkeää.
Odotin myös vieläkin kovempaa tasoa, (nyt ei saa käsittää väärin, kisassa oli mahtaviakin videoita) ja ihmetytti miten osa videoista oli päässyt edes finaaliin kuluneiden biisien ja toistuvien videopätkien kanssa. Nämä kaikki ovat siis omia mielipiteitäni! Jokaisella omansa. Onnittelen kuitenkin kisan voittajia, olette voittonne varmasti ansainneet!

Summa summarum conista jäi mahtava fiilis ja nyt on iskenyt conikrapula. Photoshootin kuvia vielä odottelen (joka loppujen lopuksi olikin Sayasta Ravenin sijaan koska peruukki-fail) ja pikku hiljaa alkaa taas uuden puvun tekeminen. Kiitos ja kumarrus kaikille Desuconin järjestäjille ja ohjelmien pitäjille hauskasta ajasta!

Signing out - Hellu

1 kommentti:

  1. Olen kyllä samaa mieltä AMV-kisasta, hienoja videoita mutta juurikin nuo puutteet mitä itse sanoit. Ja mielestäni volyymia olisi voinut nostaa, oli aika hiljasella.

    VastaaPoista