sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Saya Takagi WIP

Oukei elikkäs Saya on nyt periaatteessa valmis (kenkiä lukuunottamatta), vaikkakin aina kun saan jotakin valmiiksi, niin sitten muistan jonkun pienen yksityiskohdan joka on vaan pakko tehdä koska se jää muuten häiritsemään. Tässä tapauksessa nuo pienet taskut ovat kyseessä koska en ole niitä vielä tehnyt mutta 8 noin 8cm pituista saumaa ompelee ihan hetkessä joten ei ole moinen juttu se.
En ottanut kuvaa paidasta ennen sen silppuamista mutta sellanen ihan perus kauluspaita se oli. Leikkasin sivut auki, poistin napit ja kauluksen ja leikkasin paidan helmat kaarevaksi

hödörp

Kuten aiemmin sanoin niin tästä tulee sellanen kierrätys cossi. Kaikki materiaalit (paitsi valkoinen nauha jota on kauluksessa) on kierrätetty jostakin aikaisemmasta cossista tai jostain muusta vanhasta vaatekappaleesta.  Yllä oleva kangas on peräisin yöpaidasta jota en ole käyttänyt ikuisuuksiin ja on muutenkin epämukava. Väri oli juuri sopiva joten sain siitä paidan sivuihin kangasta. (näkyy tosi huonosti tuossa ylemmässä kuvassa koska en oo leikannut yli jääneitä kankaita vielä pois...)Hihat tein itse asiassa uusiksi eti kankaasta koska sitä mukaa kun muokkailin paitaa, huomasin että ne jäävät liian lyhkäsiksi jos kiinnitän ne takasin. Sayan hihat kun on pari senttiä liian pitkät ja ulottuu rystysille. Kuinkas ollakkaan ei tarvinnut juosta kangas kauppaan vaan meikäläisen kangas korista löytyi juuri sopivaa. Eron huomaa ainoastaan jos tulee 10 sentin päähän vertailemaan mokomia ja en usko että hirveän moni niin tulee tekemään. Kuvissakaan ei näy eroa lainkaan. Ellei käytä makroa :

mutta sävy on ainakin sama joten eroa ei huomaa :D


Merimieskauluksesta löysin muutaman kaavan netistä mutta tein kuitenkin omanlaisen muodon sille koska kaikki jotka löysin oli tavalla tai toisella väärän mallisia juuri tähän paitaan. 
Kangas on melko ohutta joten ompelin siitä kaksinkertaisen.  


Napit ovat myös jostain sälälaatikon pohjalta. Akryylimaaleistani sekoitin paidan sivujen kanssa samansävyisen maalin ja huitasin nappeihin sitä pari kerrosta. Päälle laitoin vielä yhden kerroksen askartelu lakkaa jotteivat napit näyttäisi miltään savi koppuroilta.

ja paita on tällä hetkellä tuon näköinen. Kuten aiemmin mainitsin siitä puuttuvat "taskut" mutta ne vielä lisätään hyvissä ajoin ennen Frostia. Rusettiin en ole tyytyväinen, koska se on omasta mielestäni aivan liian tönkkö, joten joudun sitä varten ostamaan super leveää nauhaa eurokankaasta tai jättirätistä (kummasta sitten löytyykään).

Ja hihhei vaihdoin muuten vetoketjun vekkihameeseen. Vihreän piilovetoketjun löysin jotenka sen siihen ompelin, nyt on perfect!

kameran laatu </3  ainakaan ei vetskari enää törrötä sivulta :D


Tällaista tällä kertaa. Odottelen tässä tilaamaani säädettävää sovitusnukkea jotta pääsisin jatkamaan tätä:

voi v*ttujen kevät..

Näin.


CNya~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti